Kárpátia Sport Polgári Társulás


     A Kárpátia Sport Polgári Társulás, egy non profit szervezet, mely 2011 augusztusában az Aranycsapat Alapítvány - melynek elnöke Kű Lajos, volt válogatott labdarúgó - szellemiségében jött létre Révkomáromban. A szervezet alapszabályzatban lefektetett programja, hogy

     Ennek tükrében minden évben az Aranycsapat Alapítvány támogatásával megrendezi a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság felvidéki fordulóját labdarúgás, kézilabda, sakk és asztalitenisz sportágakban. A verseny célja, hogy a magyar nemzetet egyesítsék hittel, sporttal és kultúrával, valamint a legendás Aranycsapat emlékét ápolják.

     A verseny lehetőséget ad arra, hogy a felvidéki magyar diákok a sporton keresztül minden éven találkozzanak. A verseny érmesei továbbjutnak Magyarországra, ahol a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság döntőjében lehetőségük van felvenni a versenyt a többi határontúli magyar diákkal!

     A Kárpátia sport polgári társulás tagja a Szövetség a Közös Célokért társulásnak, melynek elnöke Dr. Duray Miklós.

     A Kárpatia sport polgári társulás alapító tagjai:

          Pallag György, villamosmérnök, termelésvezető, a polgári társulás elnöke
          Dr, Csémi Vilma, gyógyszerész
          Gőgh Mihály, villamosmérnök, magánvállalkozó
          Grosch Péter, villamosmérnök, programozó
          Száraz Béla, gépészmérnök, magánvállalkozóA polgári társulás bemutatása

A Kárpátia Sport Polgári Társulás, egy non profit szervezet, mely 2011 augusztusában az Aranycsapat Alapítvány szellemiségében jött létre Révkomáromban. A szervezet alapszabályzatban lefektetett programja, hogy lehetővé tegye a felvidéki magyar diákok találkozását és kapcsolatteremtését más határon túli magyar diákokkal sportversenyek segítségével.

Bővebben

Fényképgaléria